Program for Fredensborg Jazzklub


Besøg vores nye jazzradio. Jazzkanalen - Nordsjællands Jazzradio på www.jazzkanalen.dk


 

Fredensborg Jazzklub, som er en del af Radio Humleborg, og restauratør Henrik Rasmussen byder velkommen til dansevenlige jazzarrangementer i Restaurant Fredensborghusenes flotte Festsal i Utzonbebyggelsen på Bakkedraget 43, Fredensborg.

Der er musikalsk jazzunderholdning fra kl. 19,30 - 22,30.

Nedenfor kan du læse om kommende arrangementer.

Fredag 2. februar 2018 - Doc Houlind´s Revival All Stars

Fredag 2. marts 2018 - Kong Hans Kongelige Hofkapel

Lørdag 7. april 2018 - Basement Jazzband

Fredag 28. september 2018 - Henning Munk og Plumperne

Fredag 26. oktober 2018 - Kansas City Stompers

Lørdag 1. december 2018 - Julefrokostjazz (kl. 12,30) Jensens Jazz Serenaders

Alle aftenarrangementerne starter med en lækker jazzmenu i restauranten kl. 18,00. Dørene åbnes dog allerede kl. 17,30.

Der er billetsalg i Fredensborg Boghandel, Jernbanegade 9 A, 3480 Fredensborg. Telefon 48 48 01 73. Billetter incl. menu koster 300,- kr. 

Nedenfor kan man læse mere om de jazzbands, som besøger Fredensborg Jazzklub.

Læs mere om restauranten i Fredensborghusene www.rest-fredensborghusene.dk

Se arrangementer i øvrige østdanske jazzklubber på www.all-that-jazz.dk


 

DOC HOULIND´S REVIVAL ALL STARS - fredag 2. februar 2018

Et glædeligt gensyn med et spændende New Orleans Band.

Orkesteret består af yngre og ældre jazzmusikere med en fælles interesse for den tidlige improvisoriske musik, New Orleans jazzen, som den f.eks. blev præsenteret af de største amerikanske orkestre. De var med til at skabe revival jazz perioden, der udgjorde jazzboomet i 60’erne og 70’erne i Europa. Her tænkes på Kid Ory’s og Louis Armstrongs Band, hvor der inspireres til mere solistiske præstationer og så især George Lewis orkestre med fantastisk ensemblespil. Siden 2004 har Doc Houlind, der har en fortid som mangeårig trommeslager hos Papa Bue, forsøgt på at skabe et orkester efter ovenstående idealer, og hvor alle i orkesteret uden undtagelse har samme indstilling og musikalske opfattelse. Det handler om at skabe New Orleans jazzmusik i unik høj klasse. Dette projekt er lykkedes over alt forventning.

Jesper Capion Larsen (klarinet) Kristian Barfoed (basun) Lis Krøyer (piano) Ebbe Kjærsgaard Hansen (banjo) Holden Fogh (bas) Søren ”Doc” Houlind (trommer). Desuden en spændende svensk trompetist fra Stockholm. 

Restauranten serverer indbagt svinemørbrad m/spinat & soufle fars, majs, salat, rødvinssauce og persillekartofler. Til dessert serveres jordbær panna cotta.

 

 KONG HANS KONGELIGE HOFKAPEL - fredag 2. marts 2018

Vi får besøg af et stort orkester, nemlig Kong Hans Kongelige Hofkapel, som består af 10 musikere, der spiller ”Ballroom-jazz” fra de brølende tyvere med løssluppen Charleston dans. Orkesteret blev dannet i 1992 af Jesper Koch (Finneys Jazzmen) og Preben Nissen (Spirit of New Orleans), og der er en basun, to trompeter og tre saxofoner (og klarinetter), klaver, bas, banjo og trommer, når bandet spiller op til dans.

Et fantastisk velspillende orkester der trækker gæsterne ud på dansegulvet.

Vi har senest haft besøg af orkesteret i januar 2010, og det var en stor succes.

Restauranten serverer vildsvin med tyttebær og walldorfsalat, chips og flødesauce samt nøddekartofler. Til dessert serveres lun rabarbercrumble med creme fraiche.

 

BASEMENT JAZZBAND - lørdag 7. april 2018

Basement Jazzband blev startet i 1994, hvor man mødtes i en kulkælder for at spille glad jazzmusik. Deraf navnet Basement Jazzband.

Den gode kælderstemning og de swingende jazzrytmer blev hurtigt populære uden for øvelokalerne i kulkælderen.

Orkesteret har fået en stor skare af begejstrede fans rundt om i Danmark.

Bandets popularitet skyldes den disciplinerede og swingende dixielandstil.

Basement Jazzband var senest i Fredensborg Jazzklub i 2008, så vi glæder os til et muntert genhør efter 10 års lokalt fravær.

Restauranten serverer helstegt oksefilet med sauce bearnaise, grøntsager og små kartofler. Til dessert serveres chokolade symfoni.

 

HENNING MUNK OG PLUMPERNE - fredag 28. september 2018

HENNING MUNK PLUM 

 

Det er en af Danmarks bedste klarinettister og sopransaxofonister Henning Munk Plum, der har håndplukket sit band med en række fremragende musikere.

Orkesteret er kendt over hele Danmark, og har desuden spillet ved en række festivaler bl.a. i Dresden, Hällevik og Riverboat i Silkeborg.

Musikken vil være præget af jazzstandards, blues og evergreen samt filmmusik, og der vil helt sikkert være en række numre med Sidney Bechets dejlige musik, som Henning Munk Plum er en glimrende og anerkendt fortolker af.

Ingen kan sidde stille til den herlige musik. DER MÅ DANSES skriver bandet om sin musikstil.

MUSIKERNE:

Henning Munk Plum (klarinet og sopransax), Marc Davis (kontrabas), Björn Ekman (banjo), Henning Toxværd (trommer), Nis Toxværd (altsaxofon) og Mads Hyhne (trombone)

 

KANSAS CITY STOMPERS - fredag 26. oktober 2018

 

Kansas City Stompers er en af de længstlevende underholdningsmaskiner i Danmark, vi her kan præsentere. Navnet nappet fra byen der var et musikalsk kraftcenter i 30erne - og for den unge klarinettist Niels Abild, et oplagt navn til hans band, der havde sit første betalte gig i 1951!

Musikken var jazz - i det grænseområde mellem swing og traditionel jazz, der også siden har været udgangspunkt for Kansas City Stompers. Ensemblet er dog aldrig gået af vejen for blues, pop, rock, samba og hvad tidens musikalske fænomener nu har gået og heddet.

Navnet Kansas City Stompers har først og fremmest skullet borge for musikalsk kvalitet - mens den årelange popularitet også skyldes at bandet aldrig har aldrig rynket på næsen af, hvad der nu var populært hos publikum. "Underholdning med stil", er det prædikat nogen har givet Kansas City Stompers.

Gennem årene har orkesteret været arbejdsplads for en lang række af de fremmeste musikere i Danmark - og da det gik hedest til, spillede Kansas City Stompers op mod 350 koncerter om året. Dette lod sig da også kun gøre - fordi bandleader Niels Abild, gerne havde flere ensembler af samme navn på landevejen samtidigt. Det er nemlig ikke navnet på den enkelte musiker der gør Kansas City Stompers - men det musikerne spiller. Sammen!

I besætningen har man kunnet finde gode kræfter som Alex Riel, Bo Stief, Peder Kragerup, Niels Stuart og Svend-Erik Nørregård - mens vokalen bl.a. er blevet varetaget af Sanne Salomonsen, Gitte Hænning, Birgit Lystager, Daimi, Otto Brandenburg og LillBabs.

Ved besøget i Fredensborg Jazzklub er der følgende besætning i bandet:

Niels Abild (klarinet, Børge Ehlers (trombone), Niels "Flipper" Stuart (saxofon), Palle Juul Hansen (piano), Gert Rostock (bas) og Kurt Riedel (trommer)

 

JENSENS JAZZ SERANADERS - lørdag 1. december 2018 - Julefrokostjazz (kl. 12,30 - 16,00)

 

Jensens Jazz Serenaders spiller den gode traditionelle jazz med udgangspunkt i den gamle New Orleansmusik - hvor mange af numrene bliver spillet, så man næsten føler sig henført til rock’n roll. 

Repertoiret spænder fra klassiske jazznumre til nutidens popnumre. Der vil være "baggrundsmusik" medens gæsterne spiser den lækre julefrokostbuffet, og så bliver der spillet op til dans bagefter.

Derudover kan man opleve caribiske rytmer og hymner med masser af sang og piftede soloer af orkestrets banjospiller Nina.

MUSIKERNE i BANDET ER:

Ole Olsen (klarinet og saxofon), Nina Ehrenstråle (banjo), Nan Ehrenstråle (bas) og Erling Rasmussen (piano) 

 

Besøg vores jazzradio. Jazzkanalen - Nordsjællands Jazzradio på www.jazzkanalen.dk

 

 


 

Fredensborg Jazzklub siger tak til:

Fredensborg Boghandel for salg af billetter 

 

 

Siden er sat op af Dajo Service -